Entença, Gombau d’ -varis-

Gombau d’Entença  (Ribagorça, segle XIII)  Fill de Bernat I d’Entença i germà de Berenguer IV. Intervingué en la conquesta de València i en la seva capitulació (1238). Obtingué l’alqueria de Torís a la Vall d’Alcalà.

Gombau d’Entença  (Ribagorça, segle XIII – cap Orlando, Sicília, Itàlia, 1299)  Noble. Morí molt jove a la batalla de cap Orlando (1299), defensant la causa de Frederic II de Sicília. Podria ser un fill de Gombau, i un germà, per tant de Teresa d’Entença. La seva situació genealògica no és ben segura. No ofereix, en canvi, dubtes de confusió amb els altres Gombaus de l’època, bastant més grans que ell.

Gombau d’Entença  (Catalunya, segle XIII – 1309)  Senyor de les baronies d’Alcolea i de Xiva. Fill de Bernat Guillem d’Entença. Fou procurador del regne de València des de l’any 1305. Per encàrrec de Jaume II el Just es dedicà a qüestions relacionades amb el regne de Castella, les activitats dels sarraïns de Granada i la problemàtica resistència (el 1308) dels templers a l’obediència reial.

5 pensaments sobre “Entença, Gombau d’ -varis-

  1. Retroenllaç: Lloria i d’Entença, Carles de | Dades dels Països Catalans

  2. Retroenllaç: Entença, Teresa Gombau d’ -varies- | Dades dels Països Catalans

  3. Retroenllaç: Entença, Teresa d’ -varies- | Dades dels Països Catalans

  4. Retroenllaç: Entença, Ponç Hug d’ -varis- | Dades dels Països Catalans

  5. Retroenllaç: Entença, Guillem d’ -varis- | Dades dels Països Catalans

Respondre