Barcelona, aeroport de

(el Prat de Llobregat, Baix Llobregat)

(o del Prat)  Aeroport. És el més important dels Països Catalans per als vols regulars, situat al sud-oest del Prat, entre els estanys de l’Illa, del Remolar i el litoral, prop de la punta del delta del Llobregat i de Barcelona.

L’any 1913 s’hi havia iniciat l’aeròdrom de la Volateria i el 1915 s’hi havia establert l’Aeroclub de Catalunya. El 1920 hom inicià els primers vols regulars a Mallorca, que des del 1939, amb la línia de Madrid, constituí una de les connexions principals de l’aeroport. Ampliat el 1929, l’aeròdrom acollí el 1931 la primera línia aèria catalana, l’anomenada d’Andorra, que moria a la Seu d’Urgell.

El 1933, any que era constituïda la Companyia Aero-taxi Mallorca, la Generalitat intentava de transformar l’aeròdrom en aeroport internacional de Barcelona, respectant les instal·lacions esportives i les militars que ja funcionaven. A partir del 1939 hom l’anomenà aeroport Muntadas (popularment, del Prat) i Aeroport Transoceànic de Barcelona. L’aeròdrom esportiu ha estat traslladat a Sabadell (Aeroclub Barcelona-Sabadell) i el militar depèn del de Saragossa.

L’expansió ha estat ràpida, però inferior a la d’altres aeroports, com els centrals de cada estat (la seva àrea de serveis topa amb les dels de Madrid, Roma, Milà, Zuric i París) i els turístics (el de Mallorca ja l’ha superat en tot el que fa referència als vols no regulars). És el segon aeroport de l’estat espanyol en nombre de mercaderies i el tercer pel que fa al trànsit de passatgers.

Disposa de 6.073 m de longitud de pistes i té línies regulars amb gairebé tots els aeroports espanyols i amb els principals europeus. Entre el 1988 i el 1992 fou objecte d’una important remodelació i ampliació.

Un pensament sobre “Barcelona, aeroport de

  1. Retroenllaç: Prat, aeroport del | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s