Ripollet (Vallès Occidental)

Municipi: 4,33 km2, 79 m alt, 37.899 hab (2017)

(ant: Ripollet del Vallès) Situat a l’esquerra del Ripoll, al sud-est de Sabadell. El terme, molt petit, és en gran part urbanitzat, i les terres de conreu queden limitades a petits horts vora el riu.

La principal activitat és la indústria: papereres, de la construcció, tèxtils, metal·lúrgiques, químiques i alimentàries. Espectacular augment demogràfic en el període 1960-80, degut principalment a la proximitat de Barcelona.

La vila, a l’esquerra del Ripoll, s’ha desenvolupat al llarg dels principals eixos de comunicació: les carreteres nacionals de Barcelona a Puigcerdà per Ripoll, i de Barcelona a Terrassa per Sabadell; i forma una conurbació amb d’altres municipis localitzats a la vall del Besòs, com ara Montcada i Reixac i Cerdanyola del Vallès. El nucli antic és centrat per la plaça de Can Clos, amb la casa de la vila, l’església parroquial de Sant Esteve, de base romànica i amb un campanar modernista, i pel popular carrer del Sol. Àrea comercial de Barcelona.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiquesInstitutRevistaRàdioCentre ExcursionistaUnió Atlètica

2 pensaments sobre “Ripollet (Vallès Occidental)

  1. Retroenllaç: Creus i Molist, Joan | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Vallès Occidental, el – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s