Matadepera (Vallès Occidental)

Municipi: 25,36 km2, 423 m alt, 8.984 hab (2016)

Situat a l’esquerra de la riera de Rubí, afluent del Llobregat, al nord de Terrassa, al vessant meridional del massís de Sant Llorenç del Munt (cim de la Mola). La zona forestal ocupa una gran part del terme (pinedes i matollar).

Les bases de l’economia local són l’agricultura de secà (cereals, oliveres i vinya), la ramaderia i algunes petites indústries (alimentàries, de fusta i suro i de la construcció). També és un important lloc d’estiueig, amb diverses urbanitzacions, que, cada cop més, serveixen com a primera residència. Els darrers decennis la població ha crescut notablement.

El poble és a l’esquerra de la riera de les Arenes; s’ha convertit pràcticament en un barri residencial de Terrassa (on treballa bona part de la població activa); l’església parroquial és dedicada a sant Joan.

Dins el terme hi ha l’antiga parròquia de la Mata Xica, el monestir romànic de Sant Llorenç del Munt, la cova de Santa Agnés (amb capella gòtica), la quadra i caseria de la Barata i algunes masies (com la de can Poble) i casals d’interès. Àrea comercial de Sabadell i Terrassa.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiquesInstitutUnió Excursionista88 Hoquei

5 pensaments sobre “Matadepera (Vallès Occidental)

  1. Retroenllaç: Cervós i Navarro, Jordi | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Castellassa, la | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Barata i Montanya, Francesc | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Barata, la | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Vallès Occidental, el – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s