Muñoz -varis bio-

Agustí Muñoz  (País Valencià, segle XV – segle XVI)  Pintor. El 1506 tenia el títol oficial de mestre pintor de la ciutat de València.

Jeroni Muñoz  (País Valencià, segle XVI)  Escultor i arquitecte. És autor de les sitges de Burjassot, per a les quals féu una ermita anexa i una gran era de pedra. Treballà per a la Generalitat de València.

Jeroni Muñoz  * Veure> Jeroni Munyós  (matemàtic, astrònom i hebraista valencià, vers 1515-1584).

Joan (I) Muñoz  (País Valencià, segle XV – segle XVI)  Escultor. Entre les seves obres destaquen les talles fetes per a la seu de València el 1512-13.

Joan (II) Muñoz  (País Valencià, segle XVI – segle XVII)  Escultor. Considerat com a deixeble de Gregoria Fernández, el seu estil recorda el barroc castellà. Esculpí el Crist lligat a la columna (1649) de l’altar major del monestir de Puig, l’altar major de Sant Martí de Sogorb, el Crist de la Bona Mort de la seu de València i d’altres obres per a esglésies d’aquesta ciutat.

Joan (III) Muñoz  (País Valencià, segle XVII)  Escultor. Passà el seu període de formació a Roma. Se li atribueixen les imatges de Sant Joan Baptista i Sant Joan Evangelista de l’església dels Sants Joans, la Mare de Déu de l’Esperança de l’església de Sant Martí i La Fe de l’església de Santa Mònica, totes a València.

Lluís Muñoz  (País Valencià, segle XVI)  Escultor. Fou deixeble i ajudant de Damià Forment. Treballà amb ell a la Llotja de Saragossa, el 1524.

Pere Muñoz  (València, 1505 – Osca, Aragó, 1522)  Escultor. Era ajudant de Damià Forment. Tenia disset anys quan morí, col·laborant amb el mestre al gran retaule de la seu oscenca. Forment li esculpí una làpida i el feu enterrar a la mateixa catedral.

2 pensaments sobre “Muñoz -varis bio-

  1. Retroenllaç: Sanxis, Tomàs Vicent | Dades dels Països Catalans

  2. Retroenllaç: Sánchiz, Tomàs Vicent | Dades dels Països Catalans

Respondre