Fontpedrosa (Conflent)

Municipi del Conflent (Catalunya Nord): 64,35 km2, 1.062 m alt, 133 hab (2012)

(fr: Fontpédrouse) Estès per la part alta i a l’esquerra de l’alta vall de la Tet, al peu del puig de Gallinars, al límit amb el Ripollès i l’Alta Cerdanya. El terme, molt accidentat, està cobert de boscos i prats.

Els principals recursos econòmics del municipi són la ramaderia (bestiar boví i oví), l’explotació forestal i algunes activitats derivades de l’estiueig (turisme residencial); l’agricultura fa de complement, tant la de secà (cereals) com la de regadiu (arbres fruiters i hortalisses), amb petits horts a la vora de la Tet i del riu de Balaguer. Aquest dos rius alimenten l’embassament de Fontpedrosa. A la part de muntanya hi ha diversos refugis per a excursionistes. Amb tot, la població ha disminuït notablement des de mitjan segle XIX, per bé que darrerament s’ha estabilitzat.

El poble s’enfila per la vall a l’esquerra de la Tet, entre la carretera de Perpinyà i el riu.

Dins el terme hi ha el poble de Prats de Balaguer, el balneari i antic priorat de Sant Tomàs de Balaguer i l’antic castell de Balaguer.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s