Font-rabiosa (Capcir)

Municipi del Capcir (Catalunya Nord): 15,56 km2, 1.460 m alt, 134 hab (2012)

(fr: Fontrabiouse) Estès des del sector septentrional del massís del Carlit fins a la plana regada per l’Aude. El terme és drenat pels rius de Galba (límit amb el terme de Formiguera) i pel Riutort (límit amb el de Puigbalador). Hi ha grans extensions de boscs de pi roig i pi negre i també fagedes.

Les bases de l’economia local són la ramaderia (bestiar boví i oví), l’agricultura (la majoria de prats i pastures, a més de cereals i hortalisses) i l’explotació forestal. Hi ha unes pedreres d’ònix sense explotar. La població, amb tot, ha disminuït constantment des de de l’inici del segle XX.

El poble es troba a la zona de contacte entre el bosc i la plana al·luvial, a la vora del torrent dels Escugots; s’hi destaca l’església parroquial de Sant Sebastià, romànica, i la cova de Font-rabiosa, important atractiu turístic.

El terme comprèn, a més, el poble d’Esposolla.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s