Cruïlles, Galceran de (varis)

Galceran de Cruïlles  (Catalunya, segle XIV)  Noble. El 1361, amb Bernat de Cabrera i Felip Dalmau de Rocabertí, aconseguí de Castella una pau ben curta, entre les moltes que interromperen la llarga guerra sostinguda per Pere III el Cerimoniós.

Galceran de Cruïlles  (Catalunya, segle XIV – segle XV)  Noble. Anà a Sardenya el 1409, amb l’expedició de Pere Torrelles que obtingué el triomf de Sanluri. El 1413 fou un dels prohoms que el nou rei Ferran I d’Antequera convocà a consell, abans de decidir-se a la intervenció armada contra Jaume II el Dissortat. El 1431 figurava entre els assistents, a Barcelona, a l’enterrament de le reina vídua Violant de Bar.

Galceran de Cruïlles  (Catalunya, segle XV)  Noble. Serví Joan II a la guerra contra la Generalitat. El 1468 era un dels defensors reialistes que tractaren, sense èxit, de mantenir-se a Girona.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s