Arnau (varis)

Arnau  (Catalunya, segle X – segle XI)  Monjo del monestir de Ripoll. Fou col·laborador de l’abat i bisbe Oliba, del qual fou notari durant molts anys. Fou nomenat abat de Sant Feliu de Guíxols a precs de la comtessa Ermessenda de Carcassona. Oliba li cedí el títol, però Arnau no volgué acceptar-lo fins després de mort Oliba.

Arnau  (Catalunya, segle XI – abans 1050)  Noble. Fill segon del primer matrimoni del comte Ramon Berenguer I de Barcelona amb Elisabet. Morí de poca edat, abans del traspàs de la seva mare, esdevingut el 1050.

Arnau  (Catalunya, segle XIII)  Joglar. Fou un dels més destacats a la cort de Pere II el Gran.

Arnau  (Perpinyà, segle XIII – Sant Joan de les Abadesses ?, Ripollès, segle XIV)  Pintor. L’any 1300 era establert a Sant Joan de les Abadesses.

Arnau  (Perpinyà, segle XIV)  Pintor. Actiu a la Seu d’Urgell, a qui s’ha volgut identificar amb el mestre d’Estamariu. Se li atribueixen diverses arques funeràries amb decoració pictòrica, conservades a la catedral d’Urgell.

Un pensament sobre “Arnau (varis)

  1. Retroenllaç: Ramon Berenguer I de Barcelona | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s