Moretó i Soler (germans)

Eren fills de Josep Moretó i Pujol.

Josep Moretó i Soler (Vic, Osona, 1677 – 1734) Mestre d’obres. Construí el cambril del Sant Crist de Sant Joan de les Abadesses (1710-15), projectà i dirigí la construcció de l’església de Sant Pere de Torelló (1727-34), contractà l’acabament de la parròquia de Moià (1730) i, juntament amb el seu germà Francesc, fou sol·licitat per tal d’escollir el projecte de la cova de Sant Ignasi de Manresa (1713). Fou el pare de Josep i Antoni Moretó i Sellés.

Jacint Moretó i Soler  (Vic, Osona, 1683 – Solsona, Solsonès, 1736)  Escultor i mestre d’obres. Autor, juntament amb Josep Sunyer, del retaule major d’Igualada, juntament amb el seu germà de la decoració del cambril de Sant Joan de les Abadesses (1710-18) i, tot sol, del projecte del retaule major de Cadaqués (1723) i del retaule i decoració de la capella del Claustre, de Solsona (vers 1735). Fou el pare de Pere, Francesc i Carles Moretó i Brugaroles.

Francesc Moretó i Soler  (Vic, Osona, vers 1687 – Catalunya, segle XVIII)  Escultor. Obrà el retaule de Sant Llorenç de Morunys (1715), i amb el seu germà Josep treballà a Sant Joan de les Abadesses. Dirigí les obres del santuari de Queralt, a Berga, on possiblement obra el retaule major, tallat per Pere Costa.

Joan Francesc Moretó i Soler  (Vic, Osona, segle XVII – Catalunya, segle XVIII)  Arquitecte. Succeí el seu pare en les obres de l’església de la Pietat de Vic.

5 pensaments sobre “Moretó i Soler (germans)

  1. Retroenllaç: Moretó i Sellés (germans) | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Moretó i Brugaroles (germans) | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Moretó i Sellés, Josep | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Moretó i Pujol, Josep | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Moretó i Brugaroles, Carles | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.