Pedret i Marzà (Alt Empordà)

Municipi: 8,65 km2, 22 m alt, 186 h (2017)

Situat al sector nord de la plana empordanesa, entre la serra de Rodes i a l’esquerra de la Muga, al sud de la comarca, prop de Figueres Travessa el terme de nord a sud la riera de Pedret, que desguassa per l’esquerra a la Mugueta.

Agricultura de secà: cereals (blat, ordi i civada), blat de moro, llegums, olivera i, principalment, vinya; el regadiu és limita a unes poques hectàrees d’hortalisses. Té importància la ramaderia (bestiar boví i porcí).

Els dos nuclis que formen el municipi estan clarament diferenciats, Pedret (on hi ha l’església parroquial de Sant Esteve) és al vessant est i Marzà (cap municipal) a l’oest, el primer presenta un poblament dispers i el segon és un conjunt agrupat a l’entorn d’una plaça. Fins poc abans del 1940 pertangué al municipi de Vilanova de la Muga. Forma part de l’àrea comercial de Figueres.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiques

Un pensament sobre “Pedret i Marzà (Alt Empordà)

  1. Retroenllaç: Alt Empordà, l’ – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s