Muga, la

(Vallespir / Alt Empordà)

Riu pirinenc (65 km), que neix al pla de la Muga, a prop dels 1.200 m alt, a la divisòria entre les dues comarques, frontera que delimita fins que penetra a l’Alt Empordà, comarca que travessa en direcció nord-oest – sud-est, formant el sector septentrional de la seva plana al·luvial, desemboca al golf de Roses.

Els principals afluents per l’esquerra són l’Arnera i el Llobregat d’Empordà, tan cabalós com la Muga, i per la dreta, el Manol.

Té una conca de 158 km2, el cabal absolut és de 8 m3/segon. Presenta règim pluvial en tot el seu recorregut, excepte al seu curs alt, on acusa una lleu influència nival. Màxims equinoccials (maig i desembre) i estiatge d’agost.

A la plana al·luvial s’aprofita per al regatge i per a la producció d’energia elèctrica (pantà de Boadella).

2 pensaments sobre “Muga, la

  1. Retroenllaç: Boadella, pantà de | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Alba | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.