Pedrera, la (o Casa Milà)

(Barcelona, Barcelonès)

Conjunt de dues cases de veïns. Edificades per Antoni Gaudí en 1906-10, per encàrrec de Pere Milà i Pi. És una de les construccions més interessants de Gaudí, per les innovacions d’ordre plàstic i de distribució d’espai intern que suposa.

Les línies, tant de la façana com dels murs interiors o del plàfons, són ondulades. Els ferros presenten una riquesa ornamental d’excepció i figuren entre els treballs més excel·lents de l’art de la forja del s XX. Les xemenies del terrat són úniques en el gènere; tenen forma helicoïdal i són revestides de trossos de ceràmica i de vidre. A la decoració dels interiors participaren l’arquitecte Jujol i el pintor Iu Pascual.

Enllaç web: la Pedrera

3 pensaments sobre “Pedrera, la (o Casa Milà)

  1. Retroenllaç: Llongueras i Badia, Jaume | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Gràcia, Passeig de | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Espai Gaudí | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s