Lorenzale i Sugrañes, Claudi

(Barcelona, 8 desembre 1816 – 31 març 1889)

Pintor. Estudià a l’Escola de Llotja, on l’any 1837 fou premiat pel quadre Jael matant Sisara. El 1836 anà a Roma, on fou deixeble d’Overbeck i s’adherí plenament al grup natzarè; el 1844 tornà a Barcelona, amb un programa purista overbequià, i creà una acadèmia particular. Des del 1851 fou professor, i després director (1858-85), de l’Escola de Llotja, on tingué per deixebles Fortuny, Caba i Padró i la major part dels pintors de la seva generació.

Juntament amb Pau Milà, representa en pintura el moviment romàntic medievalista i avivador de les glòries catalanes, allò que en història i literatura foren Piferrer i Bofarull. Fou sobretot en el retrat on deixà el millor de la seva obra (retrats d’Alfons XII i de Güell i Ferrer). Entre els seus quadres més notables cal esmentar Mort de Guifré el Pelós, Esposalles de Berenguer IV i Peronella, Sant Francesc d’Assís, Sant Pau i Retrat de dama amb els seus fills.

5 pensaments sobre “Lorenzale i Sugrañes, Claudi

  1. Retroenllaç: Serra i Gibert, Jaume | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Pla i Vila, Francesc | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Fortuny i Marsal, Marià | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Cuixart i Barjau, Francesc | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Milà i Fontanals, Pau | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s