Kirman

(Cornellà de Llobregat, Baix Llobregat, 21 desembre 1946 – )

(Josep Miret i Quitllet)  Faquir. Conegut com a Faquir Kirman, debutà professionalment el 1965 i actuà, tant a Catalunya com a l’estranger, en cabarets, convencions, sales de festes, teatres i festes medievals. Havent treballat al Circ Mundial i a les gires catalanes del Circ Price, participà en les programacions de La Cuina de les Arts, el Circ Cric i el Circ Crac.

En el seu repertori destaquen números com Les rodes de foc, L’estilet a les fosses nasals, L’encantador de serps, El volcà humà o La bombeta mastegada i engolida. Premiat amb l’Aplaudiment Sebastià Gasch el 1982 com a màxim representant i dignificador del faquirisme a Catalunya, s’ha prodigat per Europa i Amèrica i ha intervingut en molts programes de televisió a la Península Ibèrica, Itàlia i Puerto Rico.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s