Gombrèn (Ripollès)

Municipi: 43,26 km2, 919 m alt, 184 hab (2016)

(o Gombreny). Situat a la vall del Merdàs (o vall de Gombrèn), afluent del Freser per la dreta. El relleu és accidentat per serres pre-pirinenques (Mogrony, costa Pubilla, la Pedra Picada, etc) i en bona part cobert de pinedes de pi roig, alzinars, fagedes i rouredes.

L’economia del municipi es basa en l’agricultura tradicional de secà (cereals d’hivern, farratges i patates), que ocupen una mínima part de l’extensió del terme; la ramaderia bovina i el turisme. La població, que inicià una notable davallada a partir de mitjan s XIX, darrerament s’ha estabilitzat.

El poble és a l’esquerra del Merdàs; església parroquial de Sant Pere.

El municipi comprèn, entre altres, els antics pobles d’Aranyonet, Sant Martí de Puigbó, Mogrony (amb el santuari de Mogrony) i Merolla, les esglésies de Solanllong i de Sant Joan de Mataplana (amb l’antic castell de Mataplana), el veïnat de Xoriguera i el raval dels Cortals. Àrea comercial de Ripoll.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiquesJardí Botànic

3 pensaments sobre “Gombrèn (Ripollès)

  1. Retroenllaç: Berruga, la | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Arç, coll de l’ | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Ripollès, el – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s