Costa Brava, la

(Catalunya)

Nom turístic donat al litoral de la regió de Girona, constituïda pel sector septentrional del litoral català, des de la desembocadura de la Tordera fins a la frontera francesa.

Comprèn tres sectors litorals ben diferenciats de sud a nord: el primer, i el més extens, està constituït pel contacte amb el mar de la serralada Litoral, que dóna lloc a una costa alta i articulada, de materials granítics, on s’obren nombroses cales i petites platges. El segon sector està constituït per dos petits golfs, la platja de Pals i el golf de Roses, separats pel massís calcari de Montgrí; en aquest sector, sortida al mar de les planes empordaneses, predominen les grans platges obertes amb un rerepaís freqüentment pantanós. Finalment, el tercer sector correspon a l’extrem oriental dels Pirineus, al cap de Creus, la part més retallada i feréstega de la Costa Brava.

El fenòmen turístic que dóna nom a aquesta costa es manifestà ben aviat, cap al començament del s XX, i la féu una de les regions turístiques de més tradició i importància. A causa dels atractius paisatgístics i climàtics i de la proximitat de França i de la ciutat de Barcelona, és una de les zones litorals més visitades de l’Estat espanyol. Per la seva importància hotelera, els principals centres turístics de la costa són: Lloret de Mar, Tossa, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Platja d’Aro, Blanes, l’Estartit, Sant Antoni de Calonge i Palamós.

Enllaç web: Costa Brava

8 pensaments sobre “Costa Brava, la

  1. Retroenllaç: Calella de Palafrugell | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Begur, cap de | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Aiguafreda | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Aiguablava | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Agaró, s’ | Dades de Catalunya

  6. Retroenllaç: Torre Valentina | Dades de Catalunya

  7. Retroenllaç: Tamariu | Dades de Catalunya

  8. Retroenllaç: Pola, torre de | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s