Casals i Vidal, Francesc Xavier

(Barcelona, 29 juny 1880 – 25 agost 1954)

Polític. Viatjant de comerç. Membre de la Unió Catalanista, formava part de l’entitat Gent Nova i col·laborà estretament amb Domènec Martí i Julià. Escriví a “Gent Nova”, “Renaixement” i “La Nació”. A l’època dels enfrontaments entre el Sindicat Únic i el Sindicat Lliure intervingué en un comitè creat per tal d’evitar les violències. Llevat de l’època de la Dictadura, fou president del CADCI (1920-32). Conseller de Treball i d’Assitència Social de la Generalitat (1932), s’afilià a Esquerra Republicana. Havia presidit l’entitat Vil·la de Salut l’Aliança.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s