Bardaixí -varis bio-

Arnau de Bardaixí  (Aragó, segle XIV)  Comanador de l’orde de l’Hospital a Saragossa (1364). Defensà la frontera de Morella durant la guerra amb Castella.

Arnau de Bardaixí  (Aragó, ?, segle XIV – segle XV)  Noble. Participà al Parlament aragonès d’Alcanyís, durant l’interregne. Pel febrer de 1412, era un dels representants que, reunits amb els de Catalunya, fixaren les condicions d’elecció del nou monarca que calia designar.

Balasc de Bardaixí  (Ribagorça, segle XIV)  Segurament oncle de Berenguer, el jurista. Fou l’iniciador de la línia dels senyors de Ramastué, Benavent i Calladrons.

Bernat de Bardaixí  (Ribagorça, segle XIV)  Oncle probablement de Berenguer, el jurista. Fou l’iniciador de la línia dels senyors de Bellestar. Descendent seu fou el jurista Joan de Bardaixí i Almenara.

Francesc Joan Bardaixí  (València, segle XVI)  Catedràtic de gramàtica a la universitat de València. Autor de De conscribendis epistolis (1564) i de Syntaxis latina (1566).

Joan de Bardaixí  (Ribagorça, segle XVI – vers 1588)  Descendent de Balasc de Bardaixí. Fou un dels capitosts del partit del comtes de Ribagorça en la revolta del comtat des del 1580.

Pere de Bardaixí  (Aragó, segle XV)  Noble. Fou un dels tractadors o apoderats de les Corts de Fraga de 1460.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s