Famorca (Comtat)

Municipi del Comtat (País Valencià): 9,72 km2, 680 m alt, 52 hab (2014)

Situat al sector més occidental de la vall de Seta. El terme és accidentat, al nord, per la serra d’Alfaro i, al sud, pels contraforts septentrionals de la Serrella. Travessa el terme d’est a oest el barranc de Famorca, afluent de capçalera del riu de Gorgos. Prop de tres quartes parts del terme són ocupats per pins i matollar.

La vida econòmica del municipi es limita a les tradicionals activitats agrícoles, bàsicament de secà (cereals, ametllers, oliveres i vinya), concentrada a la vall, ja que la major part del terme és muntanyós. La ramaderia (ovins i cabrum) hi té una certa importància. Àrea comercial d’Alcoi. La població ha disminuït notablement al llarg del segle XX.

El poble, al fons de la vall, agrupa tota la població del municipi. L’església de Sant Gaietà depèn de la parròquia de Fageca. Lloc de moriscs, fou de la jurisdicció dels marquesos de Guadalest.

Enllaç web: Ajuntament

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s