Fanzara (Alt Millars)

Municipi de l’Alt Millars (País Valencià): 34,86 km2, 229 m alt, 323 hab (2014)

A la zona de llengua castellana del País Valencià. Situat entre la confluència del Millars amb el seu afluent, el Vilamalefa, i la serra de Cantallops, que limita el terme pel sud i que el separa de la Plana Baixa. El relleu és muntanyós i drenat per diversos barrancs, amb abundància de boscos i pastures.

L’economia del municipi es basa en l’agricultura de secà amb conreus de cereals, oliveres i garrofers, amb algunes hectàrees de regadiu (hortalisses i tarongers), localitzats a la vora del Millars. Àrea comercial de Castelló de la Plana.

La vila, d’origen islàmic, és a l’esquerra del Millars i agrupa tota la població del municipi; l’església parroquial és dedicada a santa Maria. El bisbe de Barbastre Pere Teodor Granell hi bastí (1720) un palau.

Dins el terme hi ha els despoblats de Castell de Fanzara i l’Alcúdia de Fanzara.

El parlar de Fanzara té un marcat i característic caràcter de dialecte de transició.

Enllaç web: Ajuntament

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s