Fageca (Comtat)

Municipi del Comtat (País Valencià): 10,17 km2, 769 m alt, 104 hab (2014)

(cast: Facheca) Situat a la vall del riu Seta, afluent del riu d’Alcoi, al sector nord i pels vessants septentrionals de la Serrella, que fa de divisòria d’aigües entre els barrancs que formen els de la Seta i de Famorca, i accidentat pels contraforts occidentals de la serra d’Alfaro, al nord-est d’Alcoi.

L’agricultura de secà (cereals, ametllers, oliveres i vinya) ocupa només una quarta part del terme; la resta és aprofitada per al pasturatge. Ramaderia ovina i cabrum. La població, ja des de mitjan segle XIX, tendeix a disminuir. Àrea comercial d’Alcoi.

El poble, on s’agrupa tota la població del municipi, s’enfila per un turó, prop de la carretera d’Alcoi a Dénia, s’enfila per un turó; s’hi destaca l’església parroquial de l’Esperit Sant. Fou de la demarcació dels marquesos de Guadalest.

Enllaç web: Ajuntament

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s