Barberà -varis bio-

Dalmau de Barberà  (Aragó ?, segle XIII – Illes Balears ?, segle XIII)  Noble. Del seguici del comte Nunyó Sanç. L’acompanyà a la conquesta de Mallorca (1229). La Crònica de Jaume I el cita combatent a la batalla de Portopí.

Evarist Barberà  (València ?, segle XVII)  Ciutadà honrat i jurat de València el 1676. És autor d’un opuscle, Razones evidentes y claras que se proponen a los hijos de nuestra ciudad de Valencia para animarlos a que emprendan la fábrica de un muelle en la playa del Grao (1676), que responia a la necessitat de substituir l’antic moll de fusta per un altre de pedra. Fou un dels deu comissaris elegits pel consell general per a dur a terme l’empresa, iniciada el 1686.

Mateu Barberà  (Catalunya, segle XVI – Sant Feliu de Guíxols ?, Baix Empordà, 1566)  Religiós i músic. Fou abat del monestir de Sant Feliu de Guíxols.

Pere Arnau de Barberà  (Rosselló, segle XIII)  Noble. Era del seguici del comte Nunyó Sanç I del Rosselló. L’acompanyà, el 1229, a l’expedició per conquerir Mallorca.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s