Montpaó (varis)

Berenguer de Montpaó  (Catalunya, segle XIII)  Cavaller. Figura documentada el 1237 com a testimoni d’una venda feta per Guillem de Boixadors al monestir de Bonrepòs. Participà a la conquesta de València (1238), on fou afavorit amb donacions reials.

Bernat de Montpaó  (Catalunya, segle XII)  Cavaller. Participà a les darreres campanyes per expulsar els sarraïns del Principat. Assistí a la darrera operació, el setge de Siurana, en 1153.

Pere de Montpaó  (Catalunya, segle XIII)  Cavaller. Prengué part a la conquesta del País Valencià. Jaume I l’afavorí als repartiments. Rebé cases i un camp a València, pel temps de la conquesta de la capital (1238), i també terres a Molins el 1247.

Pere de Montpaó  (Catalunya, segle XIV)  Cavaller. Es distingí a la conquesta de Sardenya per l’infant Alfons, fill de Jaume II el Just, en 1323-24. Expulsats de l’illa els pisans, fou afavorit pel repartiment de terres. Figurava a la relació de senyors feudals a l’illa el 1332.

Ponç de Montpaó  (Catalunya, segle XIII)  Cavaller. Serví el rei Pere II el Gran.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s