Arimany SA, Editorial

(Barcelona, 1947 – )

Empresa editorial. Continuadora de la firma Miquel Arimany-Editor.

Pionera des de l’època dels anys 1950 en la represa d’edicions catalanes, el 1952 inicià la publicació de la revista cultural-literària “El Pont”, que fou interrompuda per la censura un any més tard i represa el 1956 amb continuïtat fins avui.

El 1958 inicià la primera publicació per a adolescents: Col·lecció Juvenil Sant Jordi; el mateix any, també, el primer diccionari bilingüe català-castellà i castellà-català, al qual han seguit molts d’altres i una gamma extensa d’obres per a l’ensenyament del català, tasca que té el seu punt culminant amb el Diccionari Català General (1965-68).

Inicià també, des del 1959, la represa de l’edició de blocs-calendaris amb texts al dors (suprimida des de després de la guerra civil), blocs de taula, dietaris, agendes, etc, per a l’ús del català en l’oficina.

Publica també la col·lecció “Llibres-guia Arimany”, de temàtica diversa.

Un pensament sobre “Arimany SA, Editorial

  1. Retroenllaç: Arimany i Coma, Miquel | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s