Ciutadilla (Urgell)

Municipi de l’Urgell (Catalunya): 17.03 km2, 519 m alt, 202 hab (2017)

0urgellSituat a la vall mitjana del riu Corb, afluent del Segre, als vessants de la serra del Tallat, al sud-est de la comarca, al límit amb la Segarra i la Conca de Barberà. Hi ha boscs de pins i carrasques i brolles.

La vida econòmica del municipi es basa en l’agricultura, predominantment de secà (oliveres, vinya, ametllers i sobretot cereals), complementada pel regadiu (horta), que aprofita l’aigua del riu Corb. Hi ha ramaderia i avicultura. Àrea comercial de Tàrrega. La població, amb tot, ha disminuït constantment a partir de la fi del segle XIX.

La vila, que és aturonada a l’esquerra del riu Corb, es formà als vessants de l’antic castell de Ciutadilla, esmentat ja el 1165, convertit en palau el segle XVI i actualment en procés de restauració; hi destaca també l’església parroquial de Sant Miquel, renaixentista.

Enllaços web:  AjuntamentEstadístiques

5 pensaments sobre “Ciutadilla (Urgell)

  1. Retroenllaç: Guimerà i d’Abella, Guillem de | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Guimerà (varis) | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Guimerà, Bernat de (varis) | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Boixerons, riera del | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Urgell, l’ – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s