Setcases (Ripollès)

Municipi: 49,12 km2, 1.265 m alt, 182 hab (2017)

Situat a l’extrem septentrional de la vall de Camprodon, comprèn el sector de capçalera del Ter, riu que neix dins el terme, a Ull de Ter, que dóna nom al circ d’Ulldeter, al sector nord de la comarca, al límit amb el Conflent i el Vallespir. El municipi és molt accidentat (dins el seu terme s’hi troben diversos cims del Pirineu, com ara el pic de Bastiments, el pic de la Dona, la roca Colom i el Costabona; és comunica amb les comarques veïnes per diversos ports, entre els quals la portella de Mentet i el coll de Pal, i és en gran part cobert de boscs de roures, faigs i pins, i pastures.

Agricultura de secà (patates i farratges). Ramaderia (bestiar boví i de llana). Hi hagué una important farga a la Llosa. Ha esdevingut un nucli turístic d’importància, gràcies sobretot a l’estació d’esports d’hivern de Vallter 2000, oberta el 1975; hi ha els refugis de muntanya d’Ulldeter i de Costabona.

El poble és a la dreta del Ter, a la seva confluència amb el torrent de Vall-llobre; església parroquial de Sant Miquel, del s XII, refeta totalment al s XV i de nou el 1729, conserva un notable altar barroc del 1754. El lloc és esmentat ja el 965. Àrea comercial d’Olot.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiques

8 pensaments sobre “Setcases (Ripollès)

  1. Retroenllaç: Queràs, baga de | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Pastuira, puig de | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Pal, coll de | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Costabona | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Concròs | Dades de Catalunya

  6. Retroenllaç: Colom, roca | Dades de Catalunya

  7. Retroenllaç: Carboners, ribera de | Dades de Catalunya

  8. Retroenllaç: Ripollès, el | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s