Rambla, la

(Barcelona, Barcelonès)

Passeig del nucli urbà de la ciutat, el més popular i característic, que va des de la plaça de Catalunya fins al port. No fou urbanitzat fins al s XVIII, tot i la presència de notables edificis anteriors, i recorre el límit del primer recinte emmurallat de Barcelona, que el separa del barri del Raval.

Els seus diversos trams reben diferents noms; així, des de dalt, rambla de Canaletes (on hi ha la cèlebre font), rambla de les Flors o de Sant Josep (amb les parades de vendes de flors i d’ocells, el mercat de la Boqueria, el palau de la Virreina), rambla del Centre o dels Caputxins (amb el Liceu, el Teatre Principal i l’entrada a la plaça Reial) i rambla de Santa Mònica, que acaba a la plaça de la Porta de la Pau, on hi ha el monument a Colom.

5 pensaments sobre “Rambla, la

  1. Retroenllaç: González y de Bassecourt, Francisco | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Exposició Universal de Barcelona | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Copons i d’Oms, Josep de | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Catalunya, plaça de | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Canaletes | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s