Museu del Montsià

(Amposta, Montsià, 1983 – )

Museu. Situat a l’edifici de les escoles velles, que recull bàsicament materials arqueològics i etnològics de la comarca. Fou creat per un acord entre l’ajuntament i la Generalitat de Catalunya.

S’hi pot visitar una secció sobre medi natural del Montsià i una altra que tracta el conreu de l’arròs; en arqueologia destaquen les col·leccions dels períodes neolític, calcolític i ibèric.

L’any 1994 començà a funcionar el nou consorci creat pel Consell Comarcal del Montsià i l’ajuntament d’Amposta per a la gestió del museu. L’any 1996 hom inicià els treballs per a l’ampliació del museu. Un cop acabats, l’any 2004, el museu triplicà la seva superfície.

L’any 2011, el museu inicià una nova etapa refundat amb el nom de Museu de les Terres de l’Ebre. S’hi mostren elements del patrimoni arqueològic, natural i etnològic del conjunt del territori, per oferir als visitants una aproximació a l’evolució del poblament al tram baix del riu Ebre en dos àmbits expositius: el primer, amb uns 600 objectes, fa un recorregut des de la prehistòria fins a l’època moderna; el segon, amb unes 200 peces, se centra en la vida al riu, des de la flora i la fauna, fins a l’activitat humana al voltant de l’Ebre.

Enllaç web: Museu de les Terres de l’Ebre

Un pensament sobre “Museu del Montsià

  1. Retroenllaç: Museu de les Terres de l’Ebre | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s