Museu del Joguet de Catalunya

(Figueres, Alt Empordà, 1982 – )

(MJC)  Museu situat a l’antic Hotel París, obra del col·leccionista figuerenc Josep Maria Joan Rosa. L’edifici passà a ser propietat municipal el 1994, i s’iniciaren les obres de reforma i remodelació que finalitzaren el 1998. Conté una àmplia col·lecció de joguets antics i moderns, essencialment fabricats a Catalunya i al País Valencià.

Ha estat ampliat amb diverses donacions, i compta amb un fons total de gairebé 8.000 peces, de les quals n’és exhibida permanentment una tercera part. Premi Nacional de Cultura (Patrimoni cultural) 1999.

Enllaç web: Museu del Joguet de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s