Monner i Bassas, Anna

(Palma de Mallorca, 1850 – Barcelona, 2 abril 1914)

Actriu teatral. Filla de l’actor Agustí Monner. Dedicada al teatre per pressió familiar, al cap de molt en sentí la vocació. Començà la vida d’actriu a dotze anys, al teatre Tirso de Molina, assolí èxits amb la companyia TutauMena, en 1879-90 i el 1890 entrà a la companyia del Teatre Català del Romea.

Participà en l’estrena de La festa del blat (1896) i Mossèn Janot (1898), de Guimerà, El pati blau (1902), de Rusiñol, i Els vells (1903), d’I. Iglesias. El 1870 es casà amb l’actor Enric Antiga. L’any 1903, afectada de paràlisi, es retirà.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s