Llimona i Bruguera, Joan

(Barcelona, 23 juny 1860 – 23 febrer 1926)

Pintor i decorador. Germà de l’escultor Josep. Començà la carrera d’arquitectura, però va abandonar-la i estudià pintura, amb Frederic Trias i Martí i Alsina. Fou un dels fundadors del Cercle Artístic de Sant Lluc (1892).

Naturalista de formació, en la seva obra, d’escenes íntimes i paisatges, realitzada amb tècnica perfecta i un acoloriment suau, cerca un simbolisme transcendent, inspirat en Puvis de Chavannes. A més de la vida camperola, el van atraure els temes religiosos moralitzadors.

De la seva obra destaquen els quadres El senyor rector, Marta i Maria, Lectura (1891), El retorn de l’hort (1896), Montserrat (1923), els plafons del baldaquí de l’església del monestir de Ripoll, decoració de la cúpula del cambril de Montserrat, dos grans quadres per a l’oratori de Sant Felip Neri i dos plafons per a l’església del Pi, de Barcelona.

Fou el pare de Mercè i Núria Llimona i Raymat.

2 pensaments sobre “Llimona i Bruguera, Joan

  1. Retroenllaç: Llimona i Raymat, Núria | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Cercle Artístic de Sant Lluc | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s