Hospitalet de Llobregat, l’ (Barcelonès)

Municipi: 12,40 km2, 8 m alt, 254.804 hab (2016)

Estès a l’esquerra del Llobregat, formant un continu urbà amb la ciutat de Barcelona.

De municipi agrícola, proveïdor del mercat de Barcelona, ha esdevingut al llarg del s XX un nucli industrial i residencial subsidiari de la capital catalana. Del 1900 ençà, el creixement demogràfic del municipi, bàsicament a causa de la immigració, ha estat espectacular, sobretot en els períodes 1920-35 i 1950-80. L’Hospitalet és avui el tercer municipi dels Països Catalans, després de Barcelona i València, en nombre d’habitants i per bé que prop de la meitat de la població treballa a Barcelona, el quart nucli industrial del Principat.

La ciutat forma un conglomerat urbà de populoses barriades dominat pel caos urbanístic. La celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992 permeté la reordenació urbanística d’alguns espais de la ciutat. A partir del nucli primitiu i dels barris més antics de Sant Josep i Santa Eulàlia, s’ha estès en direcció nord formant els barris de la Torrassa, Collblanc (limítrofs amb els barris barcelonins de Sants i les Corts), la Florida i Pubilla Cases. Al sud s’aixequen els grans blocs de la urbanització de Bellvitge, al costat de l’antic santuari romànic de la Mare de Déu de Bellvitge, i s’estén el sector industrial, on els grans polígons alternen encara amb alguns camps de conreu.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiquesMitjans comunicació

9 pensaments sobre “Hospitalet de Llobregat, l’ (Barcelonès)

  1. Retroenllaç: Can Vidalet | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Can Serra | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Can Pi | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Bonet i Baltà, Joan | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Bomba, la | Dades de Catalunya

  6. Retroenllaç: Blanc, coll | Dades de Catalunya

  7. Retroenllaç: Bellvitge | Dades de Catalunya

  8. Retroenllaç: Barba i Masip, Francesc | Dades de Catalunya

  9. Retroenllaç: Barcelonès, el | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s