Domènech i Estapà, Josep

(Tarragona, 7 octubre 1858 – Cabrera de Mar, Maresme, 5 setembre 1917)

Arquitecte. Deixeble de Josep Vilaseca i Casanovas, s’inspirà en l’estil renaixentista italianitzant, però impregnat de reminiscències medievals. President de l’Acadèmia de Ciències i Arts i catedràtic de geodèsia a la Universitat de Barcelona.

La seva arquitectura, híbrida, indica una llibertat d’execució molt propera al modernisme. Autor de nombroses obres, entre les quals cal esmentar, a Barcelona, el palau de Justícia (en col·laboració amb E. Sagnier), la presó Model (1904, amb S. Vinyals), l’hospital Clínic (1904), la Reial Acadèmia de Ciències o l’Observatori Fabra. Començà (1910) el convent dels carmelitans, que acabà el seu fill Josep Domènech i Massana.

En medis populars, es veié sovint menystingut davant el nom del seu contemporani Domènech i Montaner.

2 pensaments sobre “Domènech i Estapà, Josep

  1. Retroenllaç: Palau de Justícia de Barcelona | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Domènech i Massana, Josep | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s