Brull, el (Osona)

Municipi: 41,03 km2, 843 m alt, 263 hab (2016)

Situat al sud de la comarca, a l’àrea que enllaça el massís del Montseny amb la plana de Vic. El terreny, molt accidentat, és ocupat per rouredes, fagedes i alzinars. L’activitat econòmica del municipi es reparteix entre l’explotació forestal, l’agricultura de secà, la ramaderia (bovina i porcina) i el turisme.

Al poble, que conserva les restes de l’antic castell del Brull i la muralla ibèrica (descoberta el 1974), destaca l’església parroquial de Sant Martí, romànica, d’on procedeix una notable pintura mural que es conserva al Museu Episcopal de Vic.

Dins el terme hi ha el jaciment prehistòric de Montgrós, del s V aC, la masia i església de Casademunt (on fou instal·lat l’antic sanatori antituberculós del Brull), els pobles de Sant Jaume de Viladrover, amb església romànica, i de Castanya i l’antiga masia i refugi de Sant Andreu de la Castanya. Àrea comercial de Vic.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiques

6 pensaments sobre “Brull, el (Osona)

  1. Retroenllaç: Oms i de Corbera-Campllong, Lluís d’ | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Museu Episcopal de Vic (MEV) | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Matagalls, el | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Formic, coll | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Castanya, la | Dades de Catalunya

  6. Retroenllaç: Osona – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s