Batlle i Gallart, Carme

(Barcelona, 1931 – )

Historiadora. Deixebla de Jaume Vicens i Vives. Especialitzada en l’estudi de la baixa edat mitjana de Catalunya.

Ha publicat, entre d’altres, La ideología de la “Busca” (1955), La proyectada reforma del gobierno municipal de Barcelona (año 1386) (1962), “La Busca. Aspectos de la reforma municipal de Barcelona (1965), Una familia barcelonesa: los Destorrent (1964), Barcelona a mediados del siglo XV. Historia de una crisis urbana (1976), Els orígens medievals de la Seu d’Urgell (1979), La crisis social y económica de Barcelona a mediados del siglo XV (1973), La caritat privada i les institucions benèfiques de Barcelona al segle XIII (1980) i L’expansió baixmedieval, segles XIII-XV (1988), volum III de la Història de Catalunya dirigida per Pierre Vilar.

Col·laborà des del 1957 a “Índice Histórico Español”, i des del 1966 pertany al comitè de redacció d’aquesta revista. El 1969 contribuí a la fundació dels “Estudis d’Història Medieval” de la Societat Catalana d’Estudis Històrics.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s