Batle i Nicolau, Nadal

(Felanitx, Mallorca, 25 febrer 1945 – Palma de Mallorca, 7 desembre 1997)

Matemàtic. Es llicencià en matemàtiques el 1967 a la Universitat de Barcelona i el 1973 llegí la tesi doctoral Contribución a un estudio básico de los espacios métricos posibilísticos. Entre el 1968 i el 1980 ocupà diverses categories de professorat a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Politècnica de Catalunya. Exercí de catedràtic a la universitat de Sevilla i a la Politècnica de València. En aquesta darrera fou director de l’Escola d’Arquitectura.

El 1982 passà a la Universitat de les Illes Balears i aquest mateix any guanyà les eleccions a rector, càrrec que ocupà fins el 1995. Durant el seu mandat es produí el trasllat de la majoria d’estudis al campus de la carretera de Valldemossa.

Entre els seus càrrecs i distincions cal destacar: membre de la junta directiva de la International Association of Knowledge Engineers, membre del consell d’administració i secretari de la comissió executiva de la Caixa de Balears “Sa Nostra”, etc.

Es destacà per la seva passió intel·lectual per l’expansió científica de la llengua catalana. Traduí al català, amb la col·laboració de Aina Moll, l’obra de N. Negroponte Viure en digital. Els darrers anys de la seva vida col·laborà assíduament en el “Diari de Balears”.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s