Gàtova (Camp de Túria)

Municipi del Camp de Túria (País Valencià): 30,41 km2, 560 m alt, 384 hab (2014)

(cast: Gátova) Situat a la capçalera del barranc de Carraixet, al vessant occidental de la serra de la Calderona, a l’àrea de parla castellana del País Valencià. El territori és força accidentat per la serra del coll de l’Àliga, i en bona part és ocupat per boscs de pins i alzines, matollar i pasturatges.

Les bases de l’economia local són l’agricultura, amb predomini del secà (cereals, oliveres, ametllers i vinya) sobre el regadiu (hortalisses i arbres fruiters), que utilitza aigua de les nombroses fonts. Hi ha ramaderia (bestiar oví i cabrum) i avicultura. Explotació de pedreres de guix. Algunes indústries i activitats derivades de l’estiueig. Àrea comercial de Sogorb. La població, amb tot, ha minvat notablement des del 1930.

El poble, d’origen islàmic, és a l’esquerra del barranc de Carraixet; església parroquial de la Mare de Déu dels Àngels, edificada el 1723.

Enllaç web: Ajuntament

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s