Gavarda (Ribera Alta)

Municipi de la Ribera Alta (País Valencià): 7,83 km2, 40 m alt, 1.125 hab (2014)

Situat a l’inici de la plana al·luvial de la Ribera, a l’esquerra del Xúquer, prop de la confluència amb el riu d’Albaida, al nord-oest de Xàtiva. El relleu és accidentat, al nord, pel vessant sud de la muntanya d’Alberic, amb algunes hectàrees de pins i pastures.

La base de l’economia local és l’agricultura, amb gran predomini del regadiu, alimentat per la sèquia reial del Xúquer; el conreu predominant són les taronges, també hi ha arròs, fruiters i hortalisses. Al secà s’hi conreen ametllers i garrofers. Hi ha pedreres de calç. Àrea comercial d’Alzira.

El poble, antiga alqueria islàmica, és prop del Xúquer, es va veure molt afectat el 1982 per l’esfondrament de la presa de Tous, que en va assolar una part de les edificacions i a la darreria del 1985 era previst l’inici de la construcció del poble en un nou emplaçament més segur. L’actual església parroquial de Sant Antoni va ésser construïda el 1735.

Enllaç web: Ajuntament

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s