Faura (Camp de Morvedre)

Municipi del Camp de Morvedre (País Valencià): 1,65 km2, 27 m alt, 3.556 hab (2014)

Estès per la vall de Segó, al nord de Sagunt.

La econòmica del municipi es basa en l’agricultura de regadiu, i el conreu predominant es la taronja, a més de tomàquets i llegums, els quals són possibles gràcies als regatges per mitjà de pous, deus i principalment de l’ullal de Quart, i complementada pel secà (garrofers, oliveres i vinya) i per algunes activitats industrials derivades de la comercialització de les taronges. Àrea comercial de València.

La vila, que agrupa tota la població del municipi, es troba unida al poble de Benifairó de les Valls, amb el qual va formar un sol municipi a la fi del segle XIX, anomenat la Vila de la Unió. Hi resta l’antic palau senyorial, dels segles XV-XVI, refet posteriorment; l’església parroquial és dedicada als Sants Joans. Fou centre de la senyoria i després comtat de Faura.

El terme comprèn l’antic lloc de Rubau i d’Almorig i l’antic municipi dels Llogarets.

Enllaç web: Ajuntament

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s