Cauders de Conflent (Conflent)

Municipi del Conflent (Catalunya Nord): 6,49 km2, 1.625 m alt, 15 hab (2012)

(o de Montlluís, ant: Calders, fr: Caudiès) Situat a les Garrotxes del Conflent, al límit amb el Capcir i l’Alta Cerdanya. És accidentat, a l’oest, per la serra que separa les conques de l’Aude i de la Tet (pic de Bastard, 2.095 m alt; pic de Castelló, 2.045 m) i drenat per la riera de Cauders, afluent, per la dreta, de la riera de Ralleu, poc abans de la seva confluència amb la riera de Cabrils.

El terme és petit, cobert de bosc a la part occidental del terme i molt àrid, com és propi de la zona. Aquesta circumstància no ha permès el desenvolupament agrícola i ha provocat, a manca d’altres recursos, el despoblament. Àrea comercial de Perpinyà.

El poble és situat al voltant de l’església parroquial de Sant Martí, a l’esquerra de la riera de Cauders.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s