Banca March SA

(Palma de Mallorca, 1926 – )

Entitat bancària. Fundada per l’empresari Joan March i Ordinas. És l’instrument financer de la família March, que el controla, al costat de la seva cartera de valors industrials. Tingué un fort creixement durant els anys 1960 i 1970, en què obrí oficines a la Península Ibèrica.

El 1980 s’adjudicà el Banco de Asturias per compra al Fons de Garantia de Dipòsits, i el 1983 el Banc de Girona, del Grup Banca Catalana, amb la mateixa procedència.

A la primeria del 1985 arribà a un acord amb el National Westminster, primer grup bancari britànic: es constituí el Banc Natwest March prenent com a base el Banc de Girona, al qual la Banca March aportà les sucursals d’aquest banc, les de la March a la Península Ibèrica i 30 oficines que eren del Banc Comercial de Catalunya, comprades al Banco de Santander.

National Westminster i March tenen un 50% cadascun del nou banc i la March es manté només amb les oficines de les Illes. La Banca March té majoria absoluta del Banc of Virginia en aquest estat americà i participació del 80% en el Banco de Progreso. El 1988 comprà al Banco Hispano Americano el 96% del capital del Banco Urquijo-Unión.

Enllaç web: Banca March

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s