Áncora, El

(Palma de Mallorca, 1880 – 1900)

Diari catòlic en castellà. Aparegut de 1880 a 1890 i de 1896 a 1900. Dirigit per Miquel Maura, sostingué polèmiques amb “La Autonomía” (1884) i, sobre la Institución Mallorquina de Enseñanza, amb “El Isleño” i “El Palmesano” (1885).

Des del 1887 en fou director Antoni M. Alcover i prengué un to integrista. A la segona època fou dirigit per Artur Sarmiento, Bartomeu Singala i Francesc Antich. Desaparegué davant l’oposició de la jerarquia eclesiàstica. Publicà un almanac i un suplement literari (1880-86).

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s