Montoliu (varis)

Bord de Montoliu  (Catalunya, segle XIII – segle XIV)  Cosí germà de Simó de Montoliu. Lluità contra els rebels de Gerba. Assumí el comandament de la guarnició quan Simó anà a demanar auxili a Saurina d’Entença i a Frederic III de Sicília.

Guillem de Montoliu  (Catalunya, segle XIV)  Cavaller. Serví Pere III el Cerimoniós. Féu la guerra contra Castella. Manava part dels grans reforços catalans duts a Aragó per contenir l’ofensiva de Pere el Cruel el 1363.

Guillem de Montoliu  (Catalunya, segle XIV)  Cavaller. El 1323 anà a combatre a Sardenya, a les ordres de l’infant Alfons, el futur Alfons III el Benigne, com a membre de l’expedició que anà a sotmetre l’illa.

Ramon de Montoliu  (Catalunya, segle XIV)  Cavaller. Serví Pere III el Cerimoniós. En 1370 fou un dels juradors de l’aliança amb Navarra.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s