Riu i Periquet, Emili

(Sort, Pallars Sobirà, 1871 – Madrid, 10 maig 1928)

Empresari i publicista. Germà de Daniel.

Fou redactor en cap del “Diario Mercantil”, on s’especialitzà en qüestions financeres, econòmiques i aranzelàries. Fundà la “Revista de Economía y Hacienda”, on també col·laborà i fou director des del 1906 el seu germà Daniel, i la “Revista Nacional de Economía”.

Contribuí a la transformació industrial de Catalunya mitjançant estudis i projectes sobre aprofitaments hidràulics a la vall d’Aran i a tota la regió pirinenca; també són remarcables les empreses elèctriques que fundà.

Afiliat al partit liberal, fou diputat a corts. Canalejas el nomenà secretari de Finances, càrrec que abandonà en no estar d’acord amb els plans econòmics del ministre. Estudià les relacions del Tresor amb la Banca i l’estat, i la circulació fiduciària.

Un pensament sobre “Riu i Periquet, Emili

  1. Retroenllaç: Riu i Periquet, Daniel | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s