Raluy

(Fonz, Osca, Aragó, segle XX – )

Nissaga circense. Iniciada pel saltimbanqui Francisco Raluy Castán.

Els seus descendents, després de passar per diversos circs i d’actuar per tot el món, tornaren a Catalunya el 1992 per actuar, ja com a Circ Raluy, a Vilanova i la Geltrú en ocasió dels Special Olimpics. El 1993 varen marxar a Amèrica.

A la darreria del 1995 inicià una gira per l’estat espanyol i consolidà una estètica reflectida en els vehicles i les instal·lacions (Circ-Museu Raluy) i una proposta de circ de cambra.

Del 1975 al 2010 el Circ Raluy tingué els seus quarters i els magatzems a l’Aldea (Baix Ebre). Aquest any arribà a un acord per a traslladar-se a Vulpellac (Baix Empordà), on era prevista la fundació d’un parc temàtic de circ que havia d’incloure un centre de formació de tècniques circenses i un museu de fotografies, aparells, cartells, caravanes de circ, i altres utillatges circenses.

El 1998 rodaren a Madrid la pel·lícula Raluy, amb guió i direcció d’Óscar Vega.

Han rebut, entre altres guardons, el premi Max (1999) i la Creu de Sant Jordi (2007).

Enllaç web: Circ Raluy

Un pensament sobre “Raluy

  1. Retroenllaç: Raluy i Castán, Francesc | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.