Palau Reial Menor

(Barcelona, segle XIV – mitjan segle XIX)

Antiga residència. Edifici construït a la segona meitat del segle XIV per Elionor de Sicília, tercera esposa de Pere III el Cerimoniós. Ocupava la part sud de l’antic recinte romano-visigòtic, al peu de la muralla.

El 1368 l’arquitecte Guillem Carbonell fou nomenat conservador dels edificis del Palau Menor, i més tard fou substituït per A. Artaguil i Bernat Roca, associat aquest darrer amb Pere Moragues i Pere Llobet. Sota la direcció de Carbonell fou feta la Sala dels Cavalls i la Cambra Blanca i completat el magnífic jardí zoològic; Roca construí el gran saló.

Mentre la vida pública continuava al Palau Major, el Palau Menor fou una de les residències privades dels reis de Catalunya-Aragó, fins que Joan II el Sense Fe la cedí a Galceran de Requesens al final del segle XV.

Fou enderrocat a mitjans del segle XIX i només es conserven algunes restes.

2 pensaments sobre “Palau Reial Menor

  1. Retroenllaç: Vermei i Hermes, Isaac | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Carbonell (varis) | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.