Museu Romàntic

Museu Romàntic

(Sitges / Vilanova i la Geltrú, Garraf, 1949)

Museu de la diputació de Barcelona. Constituït per les seccions de les dues poblacions.

La de Sitges radica en un edifici (1793) llegat pel seu propietari, Manuel Llopis i Bofill, a la Generalitat i és un exemple viu de com vivia una família benestant vuitcentista; consta de tres plantes, té una biblioteca especialitzada en estudis sobre el segle XIX i conté també la col·lecció de nines de Lola Anglada.

El de Vilanova radica a la Casa Papiol (segle XVIII), adquirida per la diputació el 1959; té un bon mobiliari de l’època i importants col·leccions artístiques, i una biblioteca d’uns sis mil volums, entre els quals l’edició dels Anales de la Corona de Aragón de Jerónimo Zurita del 1585.

Enllaços: SitgesVilanova i la Geltrú

2 pensaments sobre “Museu Romàntic

  1. Retroenllaç: Llopis i Bofill, Manuel | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Anglada i Sarriera, Dolors | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.