Museu Romàntic

Museu Romàntic

(Sitges / Vilanova i la Geltrú, Garraf, segle XX)

Museu de la diputació de Barcelona. Constituït per les seccions de les dues poblacions.

La de Sitges radica en un edifici (1793) llegat pel seu propietari, Manuel Llopis de Cassades, a la Generalitat i és un exemple viu de com vivia una família benestant vuitcentista; consta de tres plantes, té una biblioteca especialitzada en estudis sobre el segle XIX i conté també la col·lecció de nines de Lola Anglada.

El de Vilanova radica a la Casa Papiol (segle XVIII), adquirida per la diputació el 1959; té un bon mobiliari de l’època i importants col·leccions artístiques, i una biblioteca d’uns sis mil volums, entre els quals l’edició dels Anales de Zurita del 1585.

Enllaços: SitgesVilanova i la Geltrú

Un pensament sobre “Museu Romàntic

  1. Retroenllaç: Anglada i Sarriera, Dolors | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.