Moretó, Josep

(Vic ?, Osona, segle XVII – 1672)

Mestre d’obres. Fundador de la dinastia d’arquitectes.

Autor del convent i l’església de Santa Teresa (1655-66), del campanar de Sant Domènec (1663) i de la façana barroca de la Pietat, a Vic, i mestre d’obres del santuari del Miracle (1664-72), a Riner, prop de Solsona.

Era el germà gran d’Isidre Moretó  (Vic, Osona, 1619 – 1672)  Contractista. Casat amb Helena Pujol, foren els pares de Joan Francesc i Josep Moretó i Pujol, continuadors de l’obra del seu oncle, el qual morí (1672) sense descendència.

4 pensaments sobre “Moretó, Josep

  1. Retroenllaç: Moretó i Pujol (germans) | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Moretó i Pujol, Josep | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Moretó i Brugaroles, Carles | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Moretó | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.