Artau (I) de Pallars

(Catalunya, segle XIV – Sardenya ?, Itàlia, segle XIV)

Noble. Era un dels fills d’Hug de Mataplana i de Sibil·la de Pallars. Germans seus foren Arnau Roger II i Ramon Roger II, successivament comtes de Pallars pel títol tramés per línia materna, i Pere Roger Bernat, que seria senyor de Mataplana.

Arnau serví Jaume III de Mallorca, fins i tot quan aquest fou combatut i desposseït per Pere III el Cerimoniós. En 1344 acompanyà al Principat Jaume III, ja vençut. Encara fidel a aquell, l’ajudaria a l’intent de prendre Llívia.

Deixà tanmateix de servir-lo per cooperar a la política de Pere III. En 1349 fou un dels nobles mobilitzats per l’infant Ramon Berenguer, oncle del monarca, per temor d’incursions des de Castella organitzades per l’exiliat infant Ferran, germanastre del rei.

En 1353 anà a Sardenya amb l’expedició de Bernat II de Cabrera. Participà a la batalla de Quart. Restà a l’illa. En 1355, amb Bernat de Cruïlles, dirigí una ofensiva contra els rebels manats pels Oria.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s